fredag 16 september 2011

Tyger och gardiner

Godafton!

Jag omges som ni säkert noterat av diverse äldre saker och allt blir liksom mera rätt när även gardiner och övriga tyger är från svunna tider. Det är någonting med färgerna, kvalitén och lystern i materialen. Visst finns det fina retrotyger idag men de kan aldrig komma upp i samma känsla som de äldre tygerna. Nu har det kommit upp nya gardiner där jag bor så jag tänkte visa lite smakprov på dessa.

De här gardinerna fick Elisabeth härom året av en snäll man i Rossön som noterat att hon gillade gamla tyger.   Gardinerna är från mitten av 50-talet och har hängt i matsalen på det anrika hotellet Järvsöbaden i Hälsingland.

 och i lite skymningsljus också...


Ooops... där var jag med också!


 Dessa fina gardiner har Elisabeth fått av sin arbetskollega Gina som alltid är så snäll och tänker på henne när hon går igenom sina mattrassäckar. Många fina tyger har Gina hittat där, för att inte tala om de fina kläder hon hittar till mig.
 
Se vilka färger och inte ens blekta av solen efter alla dessa år.Ytterligare ett tyg från Gina. Skulle nog passa bra till en kudde!


 Ännu ett tyg som klarade sig från att bli mattrasor, från Gina såklart. Har en hel del remsor av detta härliga tyg som ska bli foder till Elisabeth och Linneas väskprojekt.

Härliga gardiner med en underbar kvalité´ och ”tyngd”. Dessa gardiner fick Elisabeth av sin kompis Birgitta för jättelänge sen. Hon har en trevlig antik och loppisbutik i Älandsbro som heter Blå Skåpet. Gör gärna ett besök dit om ni har vägarna förbi.  Jag bodde förresten tillfälligt i hennes butik ett antal år innan en herr Krantz var så snäll och skjutsade mig hela vägen hem till Rossön. (se kommentar första inlägget) Vissa tycks ju tro ju att jag har teflonminne men det ska jag säga att här är det en brud som har huvet på skaft minsann tro inget annat.
Ja det var nog allt för nu men det blir ju fler och andra gardiner, längre framemot jul skulle jag tro för då brukar det bytas gardiner igen.

Gittan                                           


                                                
                                                                                     

2 kommentarer: