fredag 20 januari 2012

Plymouth Valiant Signet 200 convertible 1964.

Toodeloo!


Jaha, så var det då fredag igen och husfolket har suttit och planerat helgens upptåg. Och vet ni vad dom ska göra??? Jo, vara i garaget HELA helgen, och då ska då INTE jag vara med kan jag då säga, nähä smutsa ner sig det får då andra göra. Men å andra sidan...dom ska göra iordning Linneas Valiant cab för lackering så lite intressant kan det väl bli iaf. Jag kan ju tjyvskriva om vad de sysslar med i helgen.


Här är då Valianten när den hämtades i Bergsjö 2juni 2009.


Efter en genomgång av växellåda, bromsar och en reg.besiktning under sommaren tog Valianten och Linnea hem 2009 års Barnfrechpris på träffen Old Car Weekend i Hoting. Bilen har nu plockats ner och karossen har fått sig en grundlig genomgång. Men nu till lite fakta, vi börjar med en bilbedömning från tidningen Motor från den11 juni 1964.


"En amerikansk kupe´ utrustad med en 6-cylindrig motor på 145 SAEhk.
Utrymme: "Eftersom Signet efterliknar sportbilar skall man inte använda andra huvudbonader än mössa.  I instrumentpanelen finns ett utrymme som inte rymmer stort sett mer än handskar."
Utrustning och utförande: "Ren och proper och utan prål".
Motor och kraftöverföring:  "Motorn arbetar smidigt"
Köregenskaper: "Signet är i första hand en landsvägsvagn"
Komfort: Baksätet har inte några som helst extra finesser och fordrar inga kommentarer"
Sikt: "Både närsikt som fjärrsikt är bra, om man bortser från de skymda sektorer bakåt"
Sammanfattning: Valiant Signet 200 är en ganska bekväm långfärdsvagn med stark motor och bra vägegenskaper.


Vit och grann var Linneas Valle original!!!


Nu är planen att den ska bli mer åt det här hållet!!!


Vi återkommer!!!


Gittan.

5 kommentarer:

 1. Oj, ser ut som den har krävt en hel del jobb. Ser med spänning fram mot slutresultatet. Fin modell!

  SvaraRadera
 2. yes yes go for it!!! väntar med spänning på att åka med lillnea nedcabbat drickandes bayarosa och skråla med i en rivig pinks låt..

  SvaraRadera
 3. Jadu Gittan, jag förstår att du inte mekar, en classy lady som du. Men se nu till att ha sjaletten på i sommar så du inte ruffsar till frissan av fartvinden. Fint inlägg.

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag hittade din sida av en slump eftersom jag letar lite smågrejor till en 64:a 2 dörrars hardtop som jag fått efter min far. Ett litet tips: Det finns en firma i USA som gör nya inredningar enligt original - den heter Legendary Auto Interiors. Jag har skrivit till dem (idag) för lite mer info, såvitt jag kan förstå så är det hög kvalité och likt originalet så det blir nog beställning. Min bil är i fint skick - pappa köpte den 1968 så min första tur blev när jag åkte från BB. Vid ett rödljus halkade barnvagnsinsatsen på den röda vinylen så att jag åkte ner på golvet och hamnade under framstolen, men jag tog ingen större skada - inget jag märkt själv i alla fall.. Lycka till med renoveringen! Hälsningar Nicklas

  SvaraRadera
 5. Mikael Gideryd14 oktober 2016 23:58

  Hej, Den där tidningen skulle jag vilja kika mer på. Jag har en svensksåld ljusblå 64 Signet med orginal 4 vxl låda. Jag bor inte så långt bort, Hammerdal

  SvaraRadera