måndag 6 februari 2012

Ljuset i mörkret.

Hallihallå!


Ikväll tänkte jag delge er om alla roliga lampor som Elisabeth har sittandes, ståendes och hängandes överallt.
Jag tycker mig märka att hon gillar lampor klädda med plastband väldigt mycket,
det finns ett antal sådana här.


Vi börjar med den här, den är nog ämnad som en sänglampa i begynnelsen men nu har den fått nya plastband i rött och grått och fungerar som en ljuskälla vid telefonen.


Denna skapelse är hopgifta av var sitt loppisfynd. Foten hittades i Ramsele och skärmen i Hammarstrand året efter.  Som ni kan se är det ganska hög lampa.


Raketen som Linnea hittade på loppis för 40:- Visserligen utan plastband men det är ju lätt ordnat. Och den lyser så vackert in mot mig i salongen.


Den snyggaste plastbandslampan står naturligtvis inne hos mig i salongen. Lägg märke till den fina foten med blomman i mässing.


Saxarmen är ett loppisfynd och skärmen som är gjord av smala lite grövre plastband ett Traderafynd.


Den här fina taklampan har hängt i salongen hos tant Doris i Dorotea. Den har två kupor på varandra, en i vitt glas och en utanpå i ett rökfärgat glas.


Den här kommer från samma ställe.


Loppisfynd från Rättvik för en 50-lapp. Hans Agne Jacobsen heter han som skapade denna lampa. (jag vet att Elisabeth har två fönsterlampor av samma designer också men dom fick inte vara med.)Det är inte Ford man tänker på när man ser denna lampa...och inte Opel heller...men vad sjutton kan det vara...jo nu vet jag Katarina har sagt det...Audi var det ja!! =) Köpt i England förresten. 


Ytterligare ett fynd från England. Men kan någon tala om hur dom tillverkat denna vackra sänglampa. Det blanka runda är då av kromad metall, den oranga invändiga kupan är av plast och bubblar upp genom hålen och den sista invändiga kupan är av glas. Men hur har dom fått dit det oranga plasten?


Månlampan i glas från tidigt 70-tal. Den köpte Elisabeths föräldrar när dom skulle förnya sin salong, tillsammans med ett snyggt bord med kopparskiva och en tidtypisk så där 70-taligt låg soffgrupp.


10 kronorsfyndet som är två till antalet till och med.


Dom här häftiga lampetterna har Elisabeth haft i säkert 25 år och är också två till antalet.
Oj oj, nu måste jag avsluta för jag hör att husfolket kommer. Vi hörs!

Gittan.

2 kommentarer:

  1. Den där raketen var ju läcker, den andas 50-tal.
    "Kökslampan" med grön dekor ovantill var också häftig.

    SvaraRadera
  2. Varde ljus å de varde ljus!! Finns det nått så fint som ting som lyser.... Många fina ljusglimtar har ni!!!Snyggast enligt min åsikt är lampetterna som varit med ett tag samt den trearmade som står hos Gittan.

    SvaraRadera