söndag 11 mars 2012

Nu har turen kommit till Jakobsberg.

Tjingeling!


Det har varit sportlov denna vecka minsann...och i detta hus innebär det inte att sporta och hålla sig utomhus inte. Nej minsann, att stänga in sig i garage och verkstad verkar vara husfolkets bidrag till ett sundare och sportigare leverne. Nåväl jag har fått roa mig själv i salongen och fortsatt att gräva ner mig i skattlådan. Och då har vi då kommit till Shellstationen i Jakobsberg som syntes vara en synnerligen solig och vacker novemberdag 1957.


En vacker vy som mötte bilisterna som svängde upp på Shell för att tanka......aningen närmare.
Fem pumpar minsann...


Möjlighet att spola av vagnen utomhus fanns också.


Allt fanns på hyllorna för en trygg och säker biltur...men kunde man verkligen köpa sig reg.plåtar på macken? Och -Ja det kunde man har jag nu fått veta, tänk vad enkelt det var förr!


...och solen sken jämt!  =)


Hej då macken...vi ses imorrn!

Gittan.4 kommentarer:

 1. Visst kunde man köpa reg.plåtar lite överallt. Jag gjorde själv nummerplåt till min första mc med reg.nr O 1464. Köpte lösa bokstäver och siffror som man själv knackade dit. Det fanns även självhäftande siffror och bokstäver ungefär som dekaler som kunde klistras direkt på fordonet. Om du kikar längst ner på detta inlägg http://perrasmotornostalgi.blogspot.com/2012/02/gulf-rambergsvallen.html
  så ser du att jag klistrat reg.nr direkt på kåpglaset.

  SvaraRadera
 2. Förstår inte vart min tidigare kommentar tog vägen? Men som sagt - reg.plåtar kunde man lätt själv tillverka - fanns på varje mack m m.

  SvaraRadera
 3. Alltså kan vi konstatera att det var bättre förr...köpa reg.plåten på macken vad enkelt!

  SvaraRadera
 4. Det är bara så snyggt. Bostäverna hade en liten tapp på baksidan som man smälte till med en typ lödkolv.

  SvaraRadera