fredag 16 mars 2012

Spakväll i Rossön.

Toodeloo!

Äntligen fredag! Ja även om jag nu "bara" står och spanar ut genom salongsfönstret hela dagarna så kan det kännas i kroppen att man blir aningen stel efter hård arbetsvecka. Spa är ju ett modernt och fint sätt att slappna av på men eftersom mitt husfolk är aningen omoderna så används ju inte heta lavastenar och yogaterapi här inte. Nädå en konstig manick som då heter "Relax-o-Matic vibrator with Backscratcher" blev framlagt i kväll till mig när jag klagade på värk i rygg och leder.Se vilka "moderna" Spapryttlar som jag får använda! Man stoppar i batterier, väljer en lämplig kudde och slår på strömbrytaren...
...eller skruvar dit en plasthand som kan klia en på ryggen. Mmmm tja inte är det så dåligt heller...killar lite lustigt på axeln. På en exlusivt spa brukar man få lyssna på valar eller kanske indianer som sjunger...men på mitt salongsspa plockade dom fram...
...en Fujiya´s transistor radio phonograph. Made in Japan.En skivspelare är alltså vad jag får lyssna på när jag ska varva ner efter en synnerligen arbetssam vecka. Nu spelas det ju på väldigt vackra  singelskivsvykort med vackra bilder på så desssa tycker jag vi tittar närmare på.Här har vi då "skivsamlingen".Som ni kan se är singelskivan tryckt på framsidan och två av skivorna har man då klippt ut så där vet jag inte vilken som sjunger. Men de andra artisterna är följande: Siw Malmkvist "Jazzbacillen", Umberto Marcati "Piove" och "Come Prima", Alice Babs "Philadelphia USA", Ingeborg Nyberg "Barndomshemmet", Nora Brockstedt "Lördag hela veckan", Little Gerhard " The cha cha  rock´n roll". Tanken är då att man skulle glädja en vän med ett både ett vackert vykort och en klämmig sång.


Den här idylliska sommarbilden skulle kanske passa...en gammal faster eller morfar möjligen. Melodin här är "Barndomshemmet"


Siw Malmkvist kan ju få förgylla fredagen hos någon som är aningen "jazzigare" .
Nej, nu gott folk,nu tror jag att jag ska dra mig tillbaka och prova "Relax-o-Maticen" igen, lägga på Little Gerhard på Fujiya´sen och njuta av att det är helg, för imorgon lär den populära fisketävlingen "Bottennappet" gå av stapeln här i Rossön.

Gittan.

                                     6 kommentarer:

 1. Att få lyssna till dessa bildskivor måste väl vara "Top of the top" för både kropp och själ!! Tycker allt att Gittan gnäller lite väl mycke på husfolke.Bortskämd??

  SvaraRadera
 2. Du har det bra du Gittan som får koppla av med så trevliga saker! Själv får jag nöja mig med ett bad i badkaret med mp3 låtar i lurarna.

  SvaraRadera
 3. Underbart inlägg. Hittade till din blogg nu, skall spana vidare här inne.

  SvaraRadera
 4. Det var riiiiktigt fräna prylar.

  SvaraRadera
 5. Intereserad i selga eller byta Nora Brockstedt "Lördag hela veckan" mot andra svenske vykortskivor? Kan gi deg flere for det ene.

  SvaraRadera