lördag 5 november 2011

Kjell-Arne....Kälarne

Hallihallå!

En liten historia om en liten ort i östjämtland: För ung. 7-8år sen var Elisabeth på cruising i Härnösand med sin Chrysler.  En man som kallar sig http://peter50tal.com/ stack åt henne en hel lunta med reklamlappar om en bilträff. Lapparna skickas vidare till en annan bil där en kille tar emot, läser och skriker ut ; Öhh! Bilträff hos Kjell-Arne!  Nu var det ju inte hos Kjell-Arne det skulle vara hallaballoo utan en synnerligen trevlig tillställning (som nu tyvärr är nedlagd) i Kälarne. Och alltsedan dess har Kälarne i vår bekantskapskrets kallats Kjell-Arne. Nu råkar det ju vara så att Elisabeth har mycket släkt i denna gudförgätna håla och hon äger även sin pappas gamla föräldrahem i krokarna runt Kjell...Kälarne. I det huset finns det ju också många trevliga gamla pryttlar som denna gamla radiogrammofon en DUX som hennes farfar spelade på en gång i tiden.Det finns en betydligt äldre spellåda i huset också!
En skiva finns att tillgå....Rask-Gustafs vals med Carl Jularbos kvintett. Tjohoo!


Två flaskor från Ramsele Läskedrycksfabrik. Det lär ska funnits två bryggerier i Ramsele runt 1900.
Ramsele Ångbryggeri med bryggmästare Ahnlund och Ramsele Läskedrycksfabrik med mäster Wettermark. Rätta mig om jag har fel! .......och en glasögonprydd? hare. En halvliter Jägarbrännvin, synd den är tom!


Farfars gamla sågkedjeolja oöppnad från Nynäs!Sist ut denna gång en teaterkuliss som Elisabeth målade för ett antal är sen. En Dodgefront i skala större än original som just nu har en undanskymd plats på övervåningen i ett hus nånstans utanför Kjell...Kälarne.
Gittan

5 kommentarer:

 1. Hälsa ¨husfolke¨ ifrån göralösputte och lycka till med spikninga!

  SvaraRadera
 2. Ser ut som ett trevligt och spännande hus!

  SvaraRadera
 3. Stilren och snygg grammofon.

  SvaraRadera
 4. Alltså det fanns en Wettermark som hade ångbryggeriet, kring 1900. Känner inte till om det då fanns två men på 70-talet fanns ett bryggeri (?) när man kom in i Ramsele söderifrån tidigt på höger sida. Wettermarks byggnad finns också kvar men då kör man igenom centrum och lite till höger uppåt. Minns inte områdets namn. RANAB höll till där på 80-talet..
  Mvh

  SvaraRadera
 5. Krången, bryggeribacken!

  SvaraRadera