söndag 14 augusti 2011

Den stora kylskåpsräddningen.


Tjingeling!

Har ni nån gång gjort en kulturgärning, som att rädda ett kylskåp t.ex? I måndags blev det fart minsann, på den jag bor hos alltså!....Hon skulle följa en kompis å ”rädda” ett  stort bulligt ElekroHelios ur ett dike…i Helgum…10mil enkel  resa från Rossön. 10 mil för att hämta skräp längs vägen..
Det har tydligen legat i diket sen i maj. Meningen var att det skulle med grovsoporna men ägaren tog fel på veckodag så det blev liggandes övergivet hela sommarn. Men då passerade” kulturarvräddarna” och gjorde sin plikt. Skåpet SKULLE bara räddas…men det var tydligen tungt…väldigt tungt…men som tur var kom det visst en hjälpsam granne förbi så det kom snabbt och smidigt upp på släpvagen.
Här är en bild på kylskåpet som fanns i datorn:


Kylskåpet är tydligen i förvånadsvärt bra skick. Läckert ljusgrönt innuti. Här kan ni få se:


Hyllan på dörren är lite huvudbry.. Elisabeth lyckas inte komma på vad den kan va till för nåt. 
Fyra ”fack” och rundad i nederkant….kan det ha varit för några speciella förpackningar tro?


Dörren är rejäl…8 cm tjock…man får känslan av en dyr lyxbil när man stänger igen dörren… "kloff" ska det tydligen låta.. Lite som ett kassaskåp kanske?


Handtaget är även utrustat med ett lås, ifall man har en mattjuv hemma? Måste vara perfekt för dom som går på diet! Nyckeln saknades dock..


Det här ska tydligen vara lampan det.. Väldigt skum placering då den sitter mitt i dörren?
Ännu en bra grej till dieten.. man ser inte riktigt vad man får tag i!Hyllorna var tydligen intressanta.. Det finns huuuuuur mycket bilder på dom som helst. Så jag lägger väl upp bilder på dom då, efter som de tycks va så speciella. Rundade med guld på.. Men det är ju mina halsband också!
Ja så kan det gå om man råkar vara på rätt plats vid rätt tillfälle, då kan man ha turen att bli med gammalt kylskåp! Rätt häftigt om jag får erkänna det, tyvärr får det inte bo här bredvid mig i salongen...

Nä nu ska jag fortsätta med mitt spanande i fönstret, det börjar bli sent så jag kanske får in nån häftig Rysk radiokanal på Elisabeths Toot a loop.


Gittan

2 kommentarer:

  1. Snyggt! Bra jobbat av Liza. Jag antar att det fungerar oxå...

    SvaraRadera
  2. Kylskåpet var en pärla, har setat en stund och funderat över facket men blir som inte mycket klokare. Raketost-hållare?

    SvaraRadera